לדעת יותר על ריבית פיגורים בהוצאה לפועל - חישוב גובה הריבית על החוב שלך בהוצל"פ...
ריבית פיגורים בהוצאה לפועל - חישוב גובה הריבית על חוב בהוצל"פ


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (10) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 10 reviews

ריבית פיגורים בהוצאה לפועל

Hebrew

חובות יש לשלם וכאשר אין הם משולמים בזמן מתווספת אליהם ריבית אשר כל תכליתה היא להשוות את ערך הכסף ביום התשלום, כפי שהיה אילו היה משולם התשלום ביום קיום החוב.

לעיתים לריביות ישנן תכליות עונשיות כמו למשל, אם חברת ביטוח מעכבת כספים שלא כדין הרי שבית המשפט מוסמך לחייבה בריבית עונשית גבוהה במיוחד וזאת כסנקציה בשל התנהגותה.

בלשכת ההוצאה לפועל האמונה על גביית חובות מוטלת גם ריבית פיגורים, הנובעת בשל איחור בתשלום החוב.

מטרתה של ריבית הפיגורים היא לשמש כמעיין סנקציה נגד החייב המאחר בתשלום חובותיו. ריבית הפיגורים תיספר מהרגע בו חלף מועד התשלום וזאת לפי פסק הדין או כאשר מועד תשלום החוב, בין אם לפי צו תשלומים ובין אם על פי הסדר כפי שקבע רשם הוצאה לפועל חלף.

ליחצו כאן לקבלת יעוץ משפטי וליווי של עורך דין!

ריבית הפיגורים נקבעת על ידי החשב הכללי במשרד האוצר ונכון לזמן כתיבת שורות אלו, ריבית הפיגורים עומדת על סך של 8.75 אחוזים בשנה וסך של 0.7292 חודשיים.

כיצד מחשבים ריבים פיגורים?

מבחינה מעשית, הריבית מחושבת באמצעות מחשב אך בגדול, החישוב נעשה על ידי טבלאות המצויות בכל בנק ובפני כל רשם בכל לשכת הוצאה לפועל ברחבי הארץ.

דוגמא להמחשה: בית המשפט פסק כי פלוני ישלם לאלמוני 100 ₪ כפיצוי, בתוך 30 ימים מיום מתן פסק הדין. עד למועד פסק הדין הרי שלחוב ככלל תתווסף ריבית והצמדה וזאת עד יום התשלום בפועל, אלא אם קבע השופט אחרת. לאחר שחלף מועד התשלום, לחוב תתווסף גם ריבית פיגורים בשל האיחור בתשלום כפי שקבע פסק הדין.

ככלל, לאר פתיחת תיק הוצאה לפועל ובשל כל יום של איחור התשלום תתווסף גם ריבית פיגורים לחוב המקורי. ריבית הפיגורים תהיה סכום הריבית השנתית באופן יחסי על כל יום איחור ובהתאם לגובה החוב.

ההבדל בין ריבית רגילה לריבית פיגורים

בין ריבית רגילה לריבית פיגורים ישנם כמה וכמה הבדלים מהותיים. ראשית, ריבית פיגורים מוטלת אוטומטית, כאשר חייב מאחר במתן התשלום אשר הוטל נגדו כדין, בין אם על ידי בית המשפט ובין אם באמצעות רשם ההוצאה לפועל. ריבית רגילה מוטלת מכוח החלטת בית המשפט בלבד, בהתאם לחוק פסיקת ריבית והצמדה.

שנית, כפי שתואר, מדובר בתכליות שונות. תכליתה של ריבית הפיגורים היא עונשית בעוד שמטרתה של הריבית הרגילה היא הצמדת ערך הכסף ביום התשלום.ריבית פיגורים בהוצאה לפועל

בנוסף, שיעורי הריבית הרגילה נמוכים משמעותית משיעור ריבית פיגורים, כפי שצוין לעיל גובה ריבית הפיגורים הוא 8.75% בשנה בעוד ששיעור הריבית הרגילה עומד על סך של 2.5% בלבד, זאת לאור השוני הקיים במהות ובתכלית הריבית.

חשוב לציין כי להבדיל מחוב פסוק כאשר מדובר על המחאה או שטר כללי, הכלל המפורט באשר לריבית פיגורים איננו חל, הואיל ואז סוגיית הריבית היא עניין למשא ומתן בין הצדדים לאותו שטר.

בנוסף חשוב להדגיש ולהזהיר, כי לא רק בהוצאה לפועל נעשה שימוש בריבית פיגורים אלא גם כאשר נלקחת הלוואה חוץ בנקאית, קרי בשוק האפור.

בנסיבות כאלו חישוב הריבית מבוסס על הסכמת הצדדים, כך שלא אחת הריביות הנגבות בגין הלוואות אלו הן גבוהות מן הרגיל ובפרט במקרים של איחור בתשלום, שאז אחוז ריבית פיגורים הוא גבוה בהרבה.

מי פוסק ריבית פיגורים?

ככל שמדובר בחוב המתנהל במסגרת הליכי גבייה, ריבית פיגורים תינתן אוטומטית לאחר חלוף מועד התשלום בפועל, על ידי רשם ההוצאה לפועל.

בנוסף יש לציין כי חוק פסיקת ריבית והצמדה מאפשר הן לבית המשפט והן לרשם ההוצאה לפועל, להפחית מגובה ריבית הפיגורים בעת מתן החלטתו ולא לאחר מכן.

במקרים מסוימים ובהתקיים טעמים מיוחדים, למשל כאשר מבקשים להקל על בעל חוב המתקשה בהחזרתו מסיבות מיוחדות, ניתן יהיה להפחית מגובה ריבית הפיגורים גם לאחר מתן ההחלטה.

בכל מקרה כאמור מומלץ לפנות לקבלת יעוץ משפטי בטרם פניה בנושא אל רשם או ראש לשכת ההוצאה לפועל.

האם ניתן למנוע או לבטל ריבית פיגורים?

ישנן כמה דרכים לכך. ראשית ניתן להגיע להסדר תשלומים בהוצאה לפועל עם הזוכה ולהסכים עמו על גובה הריבית, שכן בנסיבות כאלו הרשם לא יתערב בגובה הריבית בהתאם לחוק. כאשר התיק מתנהל בהוצאה לפועל ואו בבית המשפט, ניתן כאמור לבקש מראש מהיושב בדין, להפחית את גובה הריבית מטעמים מיוחדים שיירשמו.

במקרים שכאלו, החייב רשאי להגיש התנגדות נגד ריבית הפיגורים בפני רשם ההוצאה לפועל וכבכל מקרה התנגדות, ההליך יעוכב עד למתן ההחלטה.

דרך אחרת היא כאשר ישנה מחלוקת בין החייב לזוכה, אזי ניתן להעלות בפני רשם ההוצאה לפועל טענת פרעתי זאת אומרת, שילמתי את החוב ובין היתר להעלות טענה כי הריבית שגויה או להציג נסיבות מיוחדות או קיזוז אשר בגינם יש להפחית או לבטל את הריבית.

כאשר מדובר בחוב חיצוני, כזה המתבצע בשוק האפור או במקרים מיוחדים של מצוקה או השפעה בלתי הוגנת, ניתן לפנות לבית המשפט בהמרצת פתיחה ולבקש שיצהיר כי הריבית אשר נקבעה בין הצדדים אינה כדין.

חשוב לציין כי במקרים אלה כבר מדובר בנסיבות מיוחדות מאוד, בהן כשרותו של נוטל ההלוואה עומדת בספק.

יש לך שאלות לגבי חישוב ריבית פיגורים בהוצאה לפועל?
חייג/י עכשיו לשיחה אישית עם עורך דין: 072-334-1001


תגיות בעמוד:  הליכי הוצל"פ
תאריך: 27/05/2014 15:33
 
close