עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך
לפעמים לא אלה הן הכותרת שמאחורי פשיטת רגל של חברה, אבל כמעט תמיד, בין הנפגעים העיקריים מהליך של פירוק חברה שנקלעה לקשיים הנם העובדים.
עובדים של חברה שהגיעה לחדלות פרעון ונמצאת בתהליכי פירוק לא רק עומדים בפני אובדן מקום העבודה שלהם אלא גם עשויים למצוא את עצמם ללא כספים או זכויות סוציאליות שהובטחו להם על ידי החברה, שכעת אינה יכולה לעמוד במחויבויות שלה.
העובדים עלולים למצוא את עצמם ללא משכורת במשך חודשים ארוכים, ללא תשלומי פנסיה, ביטוח בריאות ותשלומי חובה אחרים שהחברה צריכה לשלם בימים כתיקונם.
ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי אישי ללא התחייבות!
החוק הישראלי מקנה מעמד מיוחד ומיוחס לזכויות עובדים במקרה של חברה הנמצאת בתהליכי פירוק. למעשה, עובדי החברה יכולים להיות אלו שמבקשים מבית המשפט להורות על תהליכי פירוק של החברה במקרה שבו היא אינה עומדת במחויבת שלה כלפיהם.
בנוסף, במקרה של פירוק החברה וחלוקת נכסיה עובדי החברה הם הראשונים בתור מבחינת פרעון חובות החברה כלפיהם. זאת אומרת שכל אחד מהעובדים יקבל את שכרו הרבה לפני שכל אותם נושים אחרים יעמדו על זכותם להפרע.
כלומר, במסגרת תהליכי הפירוק של החברה יהיו אלו העובדים שיקבלו ראשונים את הכספים החייבים להם, לפני נושיה האחרים של החברה.
עם זאת, ישנן מספר סכנות שעדיין מרחפות מעל עובדיה של חברה הנמצאת בתהליכי פירוק, בייחוד במקרים בהם החברה נמצאת במחסור קיצוני של נכסים נזילים שמאפשרים לה להעביר תשלום לעובדים.
במקרים רבים של פירוק חברות נמצאת החברה בקשיים כלכליים כה עמוקים עד שאין ביכולתה לשלם את שכרם של עובדיה במהלך תקופת הפירוק. במצב כזה יכולים העובדים להמתין עד להשלמת תהליכי הפירוק מתוך תקווה כי אלו יניבו מספיק כספים בכדי לשלם את החובות אליהם.
כמובן שבעבור שכירים רבים זו אינה אפשרות ריאלית שכן הליכי פירוק יכולים לארוך חודשים ארוכים ואף שנים בהם יאלצו העובדים להסתדר ללא או עם מעט שכר.
אפשרות אחרת העומדת בפני עובדי חברה הנמצאת בתהליכי פירוק היא לפנות אל המוסד לביטוח לאומי על מנת שזה ישלם את השכר שאין באפשרותה של החברה לשלם.
עם זאת, יש להביא בחשבון כי המוסד לביטוח לאומי אינו מכיר בכל מרכיבי השכר שעובדים לעיתים מקבלים וכי ישנה תקרה לסכום שניתן לקבל מהביטוח הלאומי כחלופה לשכר.
קיראו בהרחבה: על מה שצריך לדעת על הקפאת הליכים
אחד הנושאים החשובים הנוגעים לעובדים של חברה הנמצאת בתהליכי פירוק הוא שאלת הזכויות הסוציאליות שלהם. כאמור, במקרים בהם אין החברה יכולה לעמוד במחויבות שלה כלפי עובדיה עומדת בפניהם האפשרות לפנות לביטוח הלאומי.
מלבד השכר, הביטוח הלאומי דואג בין היתר גם לזכויות הסוציאליות של העובדים כמו הפרשה לקופת גמל ופיצויי פיטורין. עם זאת, יש להביא בחשבון כי ישנם מרכיבים רבים בשכר, ובניהם זכויות סוציאליות שונות, שאינם מכוסים על ידי הביטוח הלאומי או מכוסים רק עד לתקרה מסוימת.
ליחצו כאן להורדת טופס תביעה לתשלום חוב שכר ופיצויי פיטורין לעובד של חברה שפשטה רגל או פורקה
מהסיבה הזו אחד הדרכים הטובות ביותר העומדות בפני עובדיה של חברה הנמצאת בתהליכי פירוק היא להוות צד להליך המשפטי שאותו מנהלים נושים אחרים ולהיות מעורבים בתהליך, זאת על מנת להבטיח כי זכויותיהם נשמרות וכי הם במוקדם או במאוחר יקבלו לידיהם את כל מה שמגיע להם.
ליחצו ובואו לקרוא ולהתייעץ: הפורום המשפטי לענייני פשיטת רגל