ניהול פירוק חברה הלכה למעשה - איך זה עובד בפועל? כל המידע במרכז המידע להליכי פשיטת רגל בישראל...
ניהול פירוק חברה הלכה למעשה - איך זה עובד בפועל?


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (1) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 1 reviews

ניהול פירוק חברה - איך זה עובד בפועל?

Hebrew

העולם העסקי בימינו הוא דינמי, סוער ותחרותי מאוד כמעט בכל תחום מקצועי. כמעט בכל יום קם עסק חדש ורק חלק מהעסקים שורד. למעשה, ממצאי דוח חדש של משרד התעשיה והמסחר מלמדים כי כמעט 50% מהעסקים הקטנים לא שורדים יותר מ-3 שנים לאחר הקמתם. עסק או חברה שנקלעים לקשיים וחובות כספיים יכולים להגיע למצב של פירוק.

יהיו כאלה שישתלטו על עסקים אחרים ויהיו כאלה שייבלעו על ידי עסקים אחרים. עולם העסקים מנוהל על ידי חוקים עסקיים מסודרים ולעתים אף נוקשים הנוגעים לאופן ההתנהלות העסקית, כאשר חלק מאותם חוקים נוגע לסוף חייה העסקיים של חברה ומסדיר את ניהול פירוק החברה מרצון או בידי נושים.

ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ אישי בענייני פשיטת רגל ופירוקים

פירוק חברה הוא הליך שבמהלכו מסיימים את הקשר החוזי בין חברה לבין האנשים החברים בה, ובין האנשים לבין עצמם. ברגע שתהליך פירוק החברה נגמר, החברה מפסיקה להתקיים בעיני החוק.

ישנם שלושה סוגי פירוק אפשריים לפי חוק:

  • הראשון הוא פירוק חברה מרצון כאשר בעלי החברה מגיעים למסקנה שהחברה לא מסוגלת להתקיים יותר והם רוצים להפסיק כל פעילות בה
  • השני הוא פירוק חברה על ידי בית המשפט שבו החברה מפורקת בהוראתו
  • השלישי הוא פירוק חברה בפיקוח בית משפט

פירוק חברה הוא הליך משפטי מורכב ולא קל ואם ניהול פירוק החברה לא מתבצע כראוי הדבר עלול להביא לתוצאות שליליות. לכן, חשוב ורצוי להיעזר בייעוץ מקצועי של עורך דין בעל ניסיון שיהיה אחראי על ניהול פירוק החברה ויעקוב ויפקח אחר התקדמות ההליך, לפי השלבים הקבועים בחוק.ניהול פירוק חברה

סמכות המפרק וסמכות בית משפט בעת ניהול פירוק חברה

המפרק הוא האדם שצריך להוציא לפועל את הליך פירוק החברה ולשם כך מועברים אליו נכסי החברה והסמכות לנהל אותה. המפרק משמש בתור נאמן, הוא אינו רוכש את החברה אך יש לו זכות קניינית ישירה בנכסי החברה.

סמכויותיו של המפרק כוללים כינוס נכסי החברה שיבואו בזמן פירוק החברה, דיון בתביעות חוב של נושים, הגעה לפשרה עם נושים וחלוקת הנכסים לזכאים להם.

המפרק אחראי גם על איתור נכסים של החברה, נכסים שייתכן והוחבאו בכוונה, הגשת תביעות נגד נושאי משרה בחברה במידה ולא ניהלו אותה בדרך ישרה, ניהול משא ומתן עסקי כדי להביא למכירת נכסי החברה, הכרעת תביעות חוב של מספר גדול של נושים ואיזון בין אינטרסים של נושים, החברה עצמה ובית המשפט.

קיראו ותדעו: התנאים לפירוק חברה

איך מתנהל פירוק חברה?

פירוק החברה יכול להתבצע בעקבות דרישה של בעלי המניות, פירוק חברה מרצון על ידי נושים ופירוק חברה על ידי בית משפט או בפיקוח בית משפט.

בעלי מניות של חברה בע"מ שהחליטו לפרק את החברה צריכים להגיש תצהיר כושר הפירעון לרשם החברות, לשלוח הזמנות לאספה כללית של בעלי המניות, לכנס אסיפת החברה, להעביר פרוטוקול האסיפה ומינוי המפרק לרשם החברות שיפעל וינהל את הליך הפירוק.

אם פירוק החברה הוא מרצון ועל ידי נושים, החברה תזמן אסיפת חברה ותזמן אסיפת נושים לאותו מועד. הדירקטורים יגישו לאסיפת הנושים דו"ח מלא על מצב עסקי החברה הכולל רשימת נושים, אומדן תביעותיהם, גובה החוב ואופן חלוקתו ועוד. פירוק חברה יכול כאמור גם להיעשות על ידי בית משפט או בפיקוחו.

שאלות נוספות על ניהול פירוק חברה?
פנו אל עורך דין וקבלו יעוץ אישי


תאריך: 25/12/2012 11:55
 
close