מרכז המידע לענייני פשיטת רגל - הסבר על כינוס נכסים בהליך פשיטת רגל ובכלל...
כינוס נכסים בהליך פשיטת רגל ובכלל


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (5) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 5 reviews

כינוס נכסים בהליך פשיטת רגל ובכלל

Hebrew

הליך כינוס נכסים הוא הליך משפטי אשר במסגרתו נתפסים נכסי חייב ונמכרים על מנת לפרוע חוב/ות שהוא אינו יכול או בוחר שלא לשלם. בישראל ישנם שלושה סוגים שונים של כינוס נכסים:

  • כינוס נכסים במסגרת הדין האזרחי
  • כינוס נכסים דרך ההוצאה לפועל או בהחלטת בית המשפט
  • כינוס נכסים בדיני חברות

בהתייחס להליכי פשיטת רגל נעשה שימוש במילה "כינוס" באופן מעט שונה. במהלך הליכי פשיטת רגל, בית המשפט יכול, ואכן בוחר פעמים רבות, להוציא צו כינוס לנכסיו של האדם הנמצא בהליך פשיטת הרגל.

הצו מורה להעביר את נכסיו של החייב לנאמן. במקרה של פשיטת רגל, מדובר בהליך אחד מיני רבים במסגרת כלל ההליכים.

המטרה כאן היא לא להעביר את הנכס או שוויו לידי נושה אחד אלא לרכז את כלל נכסיו של החייב על מנת לקבל תמונה מלאה על מצבו ולהגיע להסדר עם כל הנושים.כינוס נכסים במסגרת הליך פשיטת רגל

כיצד מתנהל כינוס נכסים

בהליכי הוצאה לפועל בהם מתמנה כונס נכסים תפקידו הוא לתפוס את נכסי החייב, למוכרם בסכום גבוה ככל האפשר ומהר ככל האפשר ולהעביר את הסכום לנושים הזכאים.

>>> הפורום לענייני פשיטת רגל <<<

כך למשל אם מדובר ברכב בבעלותו של החייב כונס הנכסים אחראי על מציאת הרכב, תפיסתו של הרכב, גרירה שלו והליך מכירתו. אם מדובר בנכס מקרקעין, כונס הנכסים יפעל לתפוס את הנכס מידי החייב גם במחיר פינויו (בכפוף לאישור ראש ההוצאה לפועל).

במקרה של פשיטת רגל, כינוס הנכסים הוא כאמור הליך שונה במקצת. המטרה היא לאסוף כמה שיותר מידע על מצבו הפיננסי ונכסיו של המבקש להיות מוכרז כפושט רגל.

משרד הכונס הרשמי יאסוף מידע על חשבונות בנק של החייב, ביטוחים, נכסי נדל"ן בבעלותו, רכבים, מניות, כספים המוחזקים אצל צד ג' וכו'.

רוב המידע מגיע מצדו של החייב בטפסים שמוגשים כחלק אינטגרלי מתהליך פשיטת הרגל. הכונס הרשמי לא מוכר את נכסיו של החייב מכיוון שבשלב מתן צו הכינוס לא ידוע אם אכן החייב יוכרז כפושט רגל או לא.

סדר כינוס הנכסים מצדו של החייב ומצד הנושים

בהליכי הוצאה לפועל, החייב יקבל הודעה על מינויו של כונס לנכסיו ו/או עיקול רכושו. במידה ולא יגיע ללשכת ההוצאה לפועל, מעקלים מטעם יתפסו את הרכוש המדובר, ההוצאה לפועל תתפוס בעלות על כספים הנמצאים בחשבונות הבנק וכדומה.

במסגרתם של הליכי פשיטת רגל, החייב נדרש לשתף פעולה באופן מלא עם חוקרי הכונס הרשמי. עליו להצהיר (כאמור כבר בטפסי הבקשה) על כל נכסיו, למנות את מקומם הימצאותם, שווים וזמינותם.

חוקרי הכונס הרשמי בהחלט יכולים להגיע לביתו של המבקש להיות מוכרז כפושט רגל על מנת לערוך חקירה ולעמוד על אורח חייו, מצבו הפיננסי ויכולתו הכלכלית. תיתכן יותר מחקירה אחד במשרד הכונס הרשמי ויותר מביקור בית אחד.

עבור הנושים בהליך הוצאה לפועל, למעשה כל שיש לעשות הוא להמתין לקבלת שיק. בהליך פשיטת רגל נדרשים הנושים להגיע לפשרה במהלך אסיפת נושים. רק כאשר אכן יגיעו לפשרה מול החייב יתחילו לקבל את כספם.

בכל מקרה של חשש מפני כינוס נכסים או ברגע שבו הבנת כי החובות צמחו ויצאו מכלל שליטה, מומלץ בהחלט לפנות ולהתייעץ באופן אישי עם עורך דין פשיטת רגל, שיבדוק את מצבך הכלכלי והאפשרויות המשפטיות שעומדות לפניך.

ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי בענייני פשיטת רגל


תאריך: 05/11/2012 10:55
 
close