כאשר פושט רגל נפטר - מה מעמד היורשים והנושים של החייב? למדו וקראו על התהליך, לפי סעיף 79 לפקודת פשיטת הרגל, במרכז המידע לפשיטת רגל...
פושט רגל שנפטר - מעמד היורשים והנושים לפי סעיף 79


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (2) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 2 reviews

פושט רגל שנפטר לפי סעיף 79 לפקודת פשיטת הרגל

Hebrew

הפרוצדורה של פשיטת רגל נועדה לסייע לחייב חדל פירעון, תם לב ונקי כפיים שאינו תאגיד לסיים את החובות שצבר כתוצאה מהסתבכות כלכלית על ידי כינוס נכסיו וחלוקתם על ידי הנאמן. יחד עם זאת אחת הנסיבות שיכולה להיווצר היא פושט רגל שנפטר בזמן ההליך. מצב מעין זה מעלה שאלות בהקשר לזכויות היורשים וניהול העיזבון.

באופן זה סעיף 79 לפקודת פשיטת רגל (נוסח חדש) תש"ם-1980 קובע שבמקרה שפושט רגל שנפטר בזמן ההליך עדיין יחולו עליו הסעיפים הנוגעים לאופן חלוקת החובות כאשר לעניין זה יתייחסו במקום למועד מתן צו הכינוס ולמועד הפטירה.

הפרוצדורה לפי סעיף 79 לפקודת פשיטת הרגל

משמעות ההוראה הקבועה בסעיף 79 לפקודה הנה גם כאשר מדובר על פושט רגל שנפטר, הליך פשיטת הרגל יימשך באותו אופן כפי שהיה מנוהל במידה שהיה עדיין בחיים.

כך, במקרה של פושט רגל שנפטר קובע סעיף 202 (א) שאם החייב הותיר אחריו חוב לנושה שהיה עומד בתנאים להגשה לבקשת פשיטת רגל על ידי נושה גם אם החייב היה עודנו בחיים, הנושה מוסמך להגיש לבית המשפט בקשה למתן צו שיורה על כך שהעיזבון ינוהל בהתאם לדיני חדלות הפירעון.

את הבקשה למתן הצו חשוב להגיש מהר ככל הניתן שכן לפי סעיף 208 לפקודה ברגע שנמסרה ליורשים הודעה שהוגשה על ידי נושה בקשה למתן צו, תקום להם אחריות כלפי הנאמן, הכונס הרשמי והנושים.

עד אז, כל פעולה שבוצעה על ידי היורשים או מנהל העיזבון בתום לב תישאר תקפה. מטרת הסעיף היא למנוע מצב של ריקון נכסיו של פושט רגל שנפטר על ידי היורשים בטרם נפרעו החובות.

לחצו כאן ליעוץ ראשוני אישי ללא התחייבות

סעיף 204 לפקודה קובע שאחרי שניתן צו ניהול כל הנכסים של החייב יהיו שייכים לכונס הרשמי שיהיה הנאמן עליהם  והוא יחלק אותם בהתאם להוראות הפקודה, כאשר לנושים יהיו זכויות בדבר מינוי וועדות ביקורת ונאמנים בזכויות שיש להם ברכוש של אותו פושט רגל שנפטר.

כאן המקום לציין כי לפי סעיף 206 לפקודה להוצאות הכרוכות בניהול העיזבון והלווית הנפטר יינתן דין קדימה מתוך הסכום שקיים בעיזבון על פני כל תביעת חוב אחרת. לאחר מכן ייפרעו החובות בהתאם לסדר הנשייה הרגיל.

במקרה שבו לאחר חלוקת החובות לנושים, הפרשי ההצמדה והריבית והוצאות הניהול ונותר עדיין עודף מהעיזבון של פושט רגל שנפטר, יתרה זו תועבר לפי סעיף 207 לפקודה למנהל העיזבון, ליורשים או לגורם אחר בהתאם להוראה אחרת של בית המשפט.

במידה וירשתם חוב של פושט רגל שנפטר, כדאי להעזר בעורך דין מנוסה בתחום פשיטת רגל, שידאג לאינטרסים שלכם, בחלוקת העיזבון.

דוגמה לפסק דין במקרה של פושט רגל שנפטר

רע"א 3587/06 עיזבון המנוח אבי ירדני ז"ל נ' כונס הנכסים הרשמי - המשיבים הגישו בשנת 2005 בקשה למתן צו כינוס והכרזה על החייב כפושט רגל.

לאחר פטירת החייב שונתה הבקשה למתן צו לניהול העיזבון. הרקע להגשת הבקשה היה התחייבות לתשלום הכספים ששילמו למנוח בצירוף ריבית שלא בוצעה.

בית המשפט המחוזי בנצרת נתן לאחר הפטירה את צו הניהול לפי בקשתם ועל כך הוגשה בקשת רשות ערעור.

בית המשפט העליון, בראשות כבוד הנשיא אשר גרוניס, ביטל את החלטת הערכאה הראשונה וקבע שלא יינתן צו לניהול העיזבון בשעה שחלק מהמשיבים לא הצליחו להוכיח שקיים לגביהם חוב.

עוד בנושא: השפעת הנושים על מינוי מנהל עיזבון זמני


תאריך: 16/08/2012 09:46
 
close