בדירה שירשתי יש חלק קטן שמוחזק על ידי הנושים של בן משפחה שהוא מסתבך סדרתי שאף ישב בכלא על נוכלויות. כונס הנכסים שלו נוהג בבריונות ובכוונה מקשה עלי לרכוש את החלק של הדירה (אחד חלקי שתים עשרה) שהוא מחזיק. בגללו לא יכולתי לכתוב בטאבו את החלקים השייכים לי (שכרגע בהערת אזהרה) ובגללו הבנק לא מאשר לי משכנתא עם נסח טאבו מבולגן והערת אזהרה של בית משפט. ביקשתי ממנו שיכתוב נסח שמראה את החלקים שלי ואת החלק שלו ואני אעביר אותו לבנק. זאת דרישה מפורשת והגיונית מאוד של הבנק. הוא מצידו מעוניין מאוד שהדירה תימכר בכינוס נכסים ואני מאוד חושדת במניעים שלו, עקב העובדה שהוא עו"ד המתמחה בתמ"א 38 (לדבריו הוא אחד מחמשת המשרדים המובילים בתחום) והוא יודע שהדירה הנמצאת בצפון הישן של תל אביב עומדת לפני פינוי בינוי והיא השקעה טובה מבחינתו. ברור לי שהוא לא יכול באופן אישי לקנות אותה אבל יש הרבה קומבינות בתחום הנדלן. מבחינתי, לעומת זאת, אני אמורה להחזיק בכסף את אבא שלי ניצול שואה בשנות השמונים המאוחרות לחייו החי אתי ועם משפחתי באותה דירה ואת חמשת כני משפחתי הנוספים. בגלל ההסתבכויות של אותו בן משפחה נוכל, איבדה המשפחה שלי את כל רכושה, למעט הדירה, ואני נאלצתי לסייע להורי בכסף רב .אני לא מאמינה שהחוק מאפשר לכונס נכסים להערים עלי בכוונה קשיים ולגרום למכירת דירה בכינוס נכסים ואובדן כשלושים אחוזים מערכה לפחות. אני גם חושבת שהעובדה שבמשך כשבע שנים לא התאפשר לי לרשום זכויות בכנס בגלל אותו עו"ד שהחזיק אותי כבת ערובה ואמר שהוא מסרב למכור את החלק שהוא מחזיק, היא רשעות ובריונות לשמה, וכמוה גם הטענה שאם יהיה עכשיו היטל השבחה מטעם עיריית תל אביב (עקב אישור תכנית הרבעים) אז אני אצטרך לשלם אותו למרות שהוא זה שמוכר וההיטל הוא על המוכר ולא על הקונה. אעריך מאוד הצעה כיצד עלי לנהוג.
מרכז המידע להליכי פשיטת רגל מספק סקירה משפטית ופורום מקצועי
לאזרחים ובעלי עסקים הצריכים עזרה על מנת להתמודד מול חובות כספיים,
נושים, תיקי הוצאה לפועל והליכי פש"ר.
ג'קי בובליל משרד עורכי דין לרשותך בכל עניין הנוגע להסדרת חובות כספיים, הליכי חדלות פירעון, הוצל"פ, מחיקת BDI שלילי, עיקולים ועוד!