הזמנתי שילוט לעסק שלי, נחתם הסכם הזמנת עבודה ומסרתי 3 צ'קים. קיבלתי כנגדם חשבונית מס ע"ש צד שלישי.
כששאלתי מדוע החשבונית לא ע"ש האדם מולו עשיתי את העיסקה, נאמר לי שהם שותפים וצד ג' הוא בית הדפוס שמכין את השילוט.
(לא ראיתי ולא שוחחתי עם צד ג' למעט פעם אחת שהתקשר אלי לבדוק מדוע בוטלו הצ'קים, אך הפניתי אותו לעו"ד שלי).
באיחור גדול משרשום בהזמנת העבודה קיבלתי רק חלק מהשילוט שהוזמן וגם הוא באיכות מאוד ירודה.
לאחר שהבנתי שיש פה כישלון תמורה, רדפתי וניסיתי ליצור קשר עם הגורם מולו בוצעה העיסקה (אך ללא הצלחה) צ'ק אחד ניפדה אך את 2 הצ'קים הנותרים ביטלתי.
הצד מולו בוצעה העיסקה נעלם כלא היה, פניתי לבית המשפט לתביעות קטנות והגשתי תביעה כנגד בעל החשבונית שקיבלתי, שמחזיק כרגע בחלק משמעותי של השילוט שהוזמן ואמר שמוכן למסור לי אותו תמורת סכום מסויים כולל הוצאות שכ"ט ששילם לעורך דינו עבור הגשת כתב הגנה.
הוא מצידו טוען שאינו מוזכר בכתב התביעה שלי לכן אינו צד בעניין (גם לו חייב צד ב' כספים רבים).
האם יש לי עילה?
אינני מעוניינת ללכת למאבקים.
להיפך, רוצה לסיים את העניין כמה שיותר מהר אך באמת מעוניינת להבין איך הוא לא צד בעניין אם הוא מחזיק גם ב 2 צ'קים שלי וגם בסחורה שהוזמנה ממנו (כאמור, לא ישירות).
איך הוא בכלל יכול לטעון כך אם טרם השלים את העיסקה ?
בנוסף, חשבונית המס שבידיי היא על שם בית העסק שלו?
אשמח מאוד אם מישהו כאן מעוה"ד המלומדים יאיר את עיניי.