בתחילת חודש מאי נרשמתי לקורס עצוב גרפי בבית ספר לעצוב "קווים", סניף ראשון לציון.
הקורס היה צריך להתפתח ב-08/09. רציתי לסגור את כל הפינות ורק לבוא בחודש ספטמבר ללימודים. אז ב-09/05 חתמתי על הסכם.......ושלמתי על קורס מראש 10.000 ₪ במזומן.
כמובן קיבלתי חשבונית. באותו יום עברתי מבחן קבלה והלכתי הביתה לחכות לתחילת הלימודים.
בזמן ההרשמה התעניינתי מה יקרה אם לא תהיה כמות הנרשמים מספיקה לפתיחת הקורס. נאמר לי כי במקרה זה הקורס ידחה לחודשיים-שלושה. בנוסף על שאלתי על קבלת שכר לימוד חזרה לפני תחילת הלימודים במידה אם אתחרט ללמוד, קיבלתי תשובה שאכן אקבל את המליא הסכום למעט דמי ההרשמה.
עכשיו בערך לפני שבוע וחצי לפני תחילת הקורס התחלתי להתקשר לסניף כדי לוודא שהכל תקין והלימודים מתחילים בזמן-אחרי המון ניסיונות לתפוס לפחות מישהו(דרך טלפון, מייל וצ'ט אנושי שהשארתי שם הודעה) לא קיבלתי שום מענה.
ב-05/09 שזה שלושה ימים לפני תחילת הקורס הגיע מייל מרכזת מקצועית של בית הספר.
הינה התכולה של המייל:
> שלום לכם ,
>
> לא הספקנו עוד להיפגש ומקווה שנוכל בעתיד הקרוב , שמי שרית ואני רכזת מקצועית של בית הספר
>
> . היה חשוב לי ולצוותי הסניפים לעדכנכם בסטטוס הנוכחי של קווים.
>
>
> בימים האחרונים הוגש מטעם עובדים ופורשים , בקשה לפירוק חברת קווים המכון לעיצוב ואדריכלות אשר היתה בעלת בית הספר.
>
> הבקשה הוגשה על רקע של חובות שהצטברו כלפי עובדים ועל מנת לאפשר סיכוי כלשהו שבית הספר יוכל להמשיך את פעילותו תחת בעלים והנהלה חדשה.
>
> כתוצאה מהבקשה בית הספר כרגע ממשיך את פגרת הקיץ , ופתיחת הקורסים החדשים כרגע נדחו .
>
> לכל שאלה או בירור , ניתן לכתוב לי למייל .......................,ואעביר למפרק הזמני שמונה לחברה.
>
> אני באופן אישי עובדת ותיקה בקווים ומאמינה גדולה בבית הספר ומתכונת הלימודים שלו, ועושה כל מה שניתן לקידום מהלך החלפת הבעלים אשר יאפשר פעולות הבראה וחזרה לשגרה מהירה עבור כל הסטודנטים , המרצים וצוות העובדים.
>
> וכפי שכתבתי בתחילה, מקווה שניפגש בעתיד הקרוב
>
> בברכה
> שרית ....
ישר שלחתי מייל בחזרה שאני מוותרת על הקורס ומבקשת להחזיר לי את הכסף וידוע לי שמגיע לי החזר מלא למעט דמי רישום. למרות שאחד מהסעיפים של ההסכם אומר:
" דמי רישום בסך 750 ₪ לא יוחזרו לי אלא אם יבטל מכון קווים את הקורס מיוזמתו. סכום זה מהווה חלק משכר הלימוד. "
לא קיבלתי שום תשובה למייל אשר שלחתי. למחורת אחרי קבלת ההודעה הגעתי לסניף ראשון לציון ומצאתי את המקום סגור. פקידה מהמשרד ממול ושומר של הבניין טוענים שבית הספר נסגר לפני שבוע.
ניסיתי ליצור קשר עם משרד הכלכלה כי התעודת גמר היא של משרד הכלכלה, אך שם לא יכלו לעזור לי.לא יודעת למי לפנות ובכלל מה לעשות בסיטואציה שנוצרה.
כדי לשלם על הלימודים לקחתי הלוואה בבנק ובשבילי זה סכום גדול מאד ואני פשוט בהלם בימים האחרונים ואין לי מושג מה לעשות.
מאד מודה מראש לכל מי שיעזור עם הייעוץ ויפנה אותי בכיוון הנכון.