אתמול אני ובעלי גילינו שנאבדו/ נגנבו 2 פנקסי צ'קים שלנו שהשתמשנו חלקית בהם. יצרתי קשר עם הבנק כדי להבין מה ניתן לעשות נאמר לי לגשת למשטרה קודם כל ולדווח על המקרה ודבר שני להמציא מספרי הצ'קים ולבטל אותם. הסברתי שחילקתי צ'קים עבור שכר הדירה ועבר הגן של הבן שלי חלקם כובדו וחלקם עתידית לרדת בחשבון כי הופקדו מראש ככה שלגבי הצ'קים הריקים אין לי מאיפה להמציא את מספרם לצורך ביטול.
הבנק נתן אופציה לבטל את 2 הפנקסים ולהנפיק פנקסים חדשים ולהסתדר עם בעלת הדירה והגננת בנושא, הדבר נעשה הפנקסים בוטלו ושילמנו עמלה לא קטנה עבור התהליך. נודע לנו שבעלת הדירה וגם הגננת הפקידו מראש בחשבונן את הצ'קים ככה שגורלם לחזור עקב ביטול.
* לגבי חזרה של צ'קים האם זה יכול לעשות לי ולבעלי בעיה מול בנק ישראל, גם אם בוטלו עקב אובדן/גנבה? האם יש לבקש ממי שהפקיד את הצ'קים להוציא אותם מהחשבון ולהתקזז איתם על עמלות?
* המשטרה טוענת שאין דבר כזה אישור על אובדן / גנבה של צ'קים האם באמת קיים כזה דבר הרי זאת ההנחייה שהתקבלה ע"י הבנק?
* במידה אני נותנת צ'קים חדשים לבעלת הדירה ולגננת יש להחתים אותן על הסכם כלשהו שלחלופין קיבלו צ'קים חדשים כי הרי ידוע שביטול צ'קים הוא מעשה פלילי. מהו כובד של הסכם כזה מבחינה משפטית במידה צד ב' מחליט לתבוע אותי בהוצאה לפועל או בבית משפט?