בשנת 2010 כשהייתי חייל בכניסה לבסיס תל השומר קניתי שעון מבן אדם שהתגלה כנוכל (היה עליו תחקיר בכולבוטק) הבן אדם החתים אותי על שטר חוב הייתי צעיר ולא ידעתי במה מדובר, השעון עלה 150 ש״ח ומצאתי את עצמי חייב 3 אלף לאחר חודש. הבן אדם עבד על המון חיילים ומוכר למערכת המשפט בישראל. לאחר תקופה מסויימת שילמתי את כל החוב. היום אני משוחרר כשנה ו3 חודשים מצה״ל ובעל רכב כשנה. לפני כשבוע החלטתי למכור את הרכב לחבר, היום בזמן נסיון העברת בעלות נודע לי כי הרכב מעוקל, ניגשתי להוצאה לפועל להבין מדוע הרכב מעוקל והוסבר לי כי האדם שרימה אותי בעבר בקניית השעון נודע לי שאני חייב לעורך דין 1,750 ש״ח אף על פי ששילמתי בעבר , מפני שמדובר כלפני 5 שנים + אין לי את הקבלות על כך ששילמתי את חובי. העורך דין טוען שהעיקול קיים משנת 2013 אך יש לי רכב סה״כ כשנה ובנוסף לכך לא קיבלתי שום התראות או מכתבים בעניין זה משמע אם לא הייתי מעוניין למכור את הרכב אפילו לא הייתי יודע שהחוב עדיין קיים. אני סה״כ חייל משוחרר ולא מחפש בעיות לא חייב כספים ... השאלה שלי האם כדאי לנסות ולגשת לבית משפט או לשלם את החוב ואם יש באפשרותי לתבוע על מרמה? שוב אציין כי האיש מוכר למערכת המשפט עורך דינו לא מוכן לבוא לקראתי בחוב ולהסיר את העיקול ... אשמח לעזרתכם תודה רבה.