בית המשפט החליט לתת הפטר מלא מכל חובותיה הכספיים של החייבת לאחר פרק זמן של 18 חודשים בהליך חדלות הפירעון ולמרות התנגדותו של הנאמן והמומנה על ההליך...
הפטר תוך שנה וחצי למרות התנגדות הנאמן והממונה על הליכי חדלות הפירעון


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (1) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 1 reviews

הפטר תוך שנה וחצי למרות התנגדות הנאמן

Hebrew

משאת נפשו של כל חייב שנקלע להליכי חדלות פירעון הנה לקבל הפטר מחובותיו ורצוי שזה יקרה כמו שיותר מהר.

למרות שישנן דרכים למחוק חובות כספיים במהירות יחסית, לא תמיד ניתן לקבל הפטר תוך פרק זמן קצר ולעיתים הליכי חדלות הפירעון עלולים להימשך חודשים ארוכים ואפילו שנים.

לפניינו מקרה מעניין של חייבת שצברה חובות כספיים בסך כולל של כ-133,000 ₪, אשר נדון במסגרת הליך חדל"פ 53923-11-20 א.ש. נ' הממונה על חדלות פירעון – צפון ובמסגרתו נענה בית משפט השלום בנצרת לבקשתה והעניק לה את ההפטר המיוחל לאחר שנה וחצי בלבד מיום פתיחת ההליכים, ולמרות התנגדותם של הנאמן ובא כוח הממונה על חוק הליכי חדלות פירעון.

בסקירה שלפניך נסביר את עיקריו של פסק הדין החשוב ומשמעותו כלפי חייבים הנמצאים במסגרת הליכים חדלות פירעון בימים אלו.

הדרך להליך חדלות הפירעון ולקבלת הפטר מהיר

תיק זה עסק בחייבת צעירה, בת 30 בלבד, גרושה ואם חד הורית לארבעה ילדים קטנים, בגילאים 2 עד 7 שנים. החייבת מתגוררת בשכירות בדירת עמידר ועובדת בעמותה בתמורה לשכר חודשי בסך של כ-4,500 ₪ בלבד.

החייבת צברה חובות כספיים בסך כולל של כ-133,000 ₪ כלפי שבעה נושים, היא פנתה לעורך דין ופתחה בהליכי חדלות פירעון בהתאם לגובה החוב [פחות מ-150,000 ש"ח] בבית משפט השלום בנצרת וקיבלה ביום 16.12.2020 צו לפתיחת הליכים.  

במסגרת צו פתיחת ההליכים, הוטל על החייבת לשלם תשלום חודשי בסך של 150 ₪ שבו עמדה במלואו.

כעבור כשנה וחצי, בסביבות מרץ 2022, נצבר בקופת ההליך סך כולל של כ-32,000 ₪, בעיקר הודות למימוש חלקה של החייבת בירושה של אביה המנוח, בסך של 31,250 ₪ והיתרה בשל התשלומים החודשיים שהיא שילמה כאמור לעיל.

החייבת הגישה בקשה לקבלת צו הפטר לאלתר, אולם בא כח הממונה התנגד לקבלת בקשתה, בטענה שהיא איננה ממצה את כושר השתכרותה.

לדבריו, החייבת עובדת רק 4 שעות ביום, בעוד ילדיה נמצאים במסגרות חינוכיות ועל כן היא יכולה לעבוד יותר שעות, ואף לעבוד כמזכירה רפואית לאור הכשרתה במקצוע זה ולהרוויח יותר.

בנוסף, היא לומדת בקורס חשבות שכר, שאמור להסתיים בחודש יוני 2022, כך שהפוטנציאל של כושר השתכרותה החודשי עומד על סך של 10,000 ₪, בעוד דמי המחיה, שנקבעו לפי אמות המידה של הממונה, עומדים על 9,700 ₪ לחודש ועל כן היא יכולה להמשיך ולשלם את התשלומים החודשיים לקופת ההליך.

בא כח הנאמן הצטרפה לטענות הממונה על הליכי חדלות הפירעון וביקשה גם היא להמשיך ולהטיל על החייבת חובת תשלומים חודשיים וזאת למשך 18 חודשים נוספים.

כושר ההשתכרות של החייבת אינו עולה על דמי המחייה שלה

בית המשפט דן בטענות הצדדים והגיע למסקנה לפיה יש לתת לחייבת הפטר מותנה לאלתר מחובותיה וזאת למרות טענות הממונה והנאמן.

בית המשפט דחה את טענת הממונה לפיה יש להעמיד את כושר ההשתכרות של החייבת על סך של 10,000 ₪ בחודש, מאחר שהוא לא המציא כל נתון רשמי או פירוט להוכחת טענה זו.

בנוסף, גם אם החייבת תפעל למיצוי פוטנציאל השתכרותה, ניתן יהיה להעמידו על הסך החודשי של 7,000 ₪ לכל היותר, כאשר יש לקחת בחשבון את העובדה שהיא מגדלת לבדה ארבעה ילדים קטנים בגילאי 2 עד 7. לעומת זאת, דמי המחייה שנקבעו על ידי הממונה עצמו עומדים על סך של 9,700 ₪ לחודש.

החייבת הסבירה שהיא לא הגישה תביעה לתשלום דמי מזונות כנגד הגרוש שלה, מאחר שגם הוא מסובך כלכלית ואף התנהג כלפיה באלימות.

אין גם טעם שהיא תגיש נגדו את התביעה לצורך קבלת דמי המזונות באמצעות המוסד לביטוח לאומי, מאחר שבמקרה שבו שכרה היה עומד על סך של 7,000 ₪, היא לא היתה זכאית לקבלת דמי מזונות באמצעות המוסד לביטוח לאומי.

לאור האמור לעיל הגיע בית המשפט למסקנה לפיה כושר ההשתכרות של החייבת אינו עולה על דמי המחיה שלה, ועל כן אין מקום להטיל עליה להמשיך ולשלם תשלומים חודשיים לקופת ההליך, אלא יש לתת לה הפטר לאלתר מחובותיה וזאת לפי סעיף 167(א) לחוק חדלות פירעון.

עם זאת, בית המשפט התנה את מתן צו ההפטר לאלתר בכך שהחייבת תשתלב בתוכנית הכשרה להתנהלות כלכלית נכונה, ואף תציג לממונה תוך חודש אישור לפיו היא נרשמה לתוכנית זו, וכן בכפוף לכך שהיא תגיש תוך חודש אישורי מסירה על המצאת הצו לפתיחת הליכים לנאמן, לממונה, ולשלושה מהנושים שלה: חברת נביעות, עיריית שפרעם, וחברת החשמל.

עם ביצוע המצאת המסמכים הללו יהפוך צו ההפטר המותנה להפטר חלוט.

הכשרה להתנהלות כלכלית נכונה

ההכשרה להתנהלות כלכלית הנה תוכנית שנועדה להקנות לחייבים חדלי פירעון ידע וכלים להתנהלות כלכלית נכונה, אשר יסייעו להם להתמודד עם הליך חדלות הפירעון, לצאת לדרך כלכלית חדשה ולהימנע מחזרה למצב של צבירת חובות בעתיד.

ההכשרה נערכת באופן קבוצתי ומלווה על ידי מנחים מומחים בתחום ההתנהלות הכלכלית, בארבעה מפגשים של שלוש שעות כל אחד, אשר מתקיימים בלשכות ההוצאה לפועל שקרובות ככל שניתן למקום מגורי החייב.

במקרים מיוחדים בלבד תתאפשר גם למידה מרחוק באמצעות תוכנת זום, עוד אחד מהחידושים שהכניסה המגפה הכלכלית לחיי כולנו.

קריאה נוספת בנושא: הפטר מותנה מחובות בסך 21.8 מיליון שקלים


תאריך: 02/06/2022 13:56
 
close