חוב כספי הוא התחייבות של צד אחד (החייב) לצד שני (הנושה) המתייחסת בדרך כלל לסכומים או נכסים שהעביר הנושה אל החייב. כל אחד מאיתנו מכיר את הנושא מקרוב, בכל הנוגע לחובות כספיים שאנו צוברים לבנקים (כן, המינוס האין סופי) לרשויות המס, לעיריות ולרשויות המקומיות, לרשות השידור (לא שילמת אגרת טלויזיה? החוב לא נעלם...) ועוד!
החוב נוצר כאשר הנושה מסכים להעביר סכום כספי, מוצר או נכס מסוים לידיו של החייב שמצידו מתחייב להחזיר את הסכום הכספי או את ערכו של הנכס שקיבל לידיו, על פי רוב בתוספת ריבית אך לא בהכרח. במרבית המקרים נקבעת במסגרת יצירת החוב גם מסגרת הזמנים לפרעונו.
בכלכלה, משמעותו של חוב הוא שימוש בכוח קנייה עתידי בהווה. כלומר, דרך יצירת חוב (למשל בעת הלוואה) אדם או חברה יכולים לעשות שימוש בכספים שעדיין אין ברשותם אך צפויים להיות להם בעתיד.
כך למשל, אדם אינו יכול ברגע זה לשלם את מלוא הסכום הנדרש בעבור בית שהוא רוצה לקנות, אך הוא צופה כי במשך השנים הוא יוכל לצבור את הסכום הנדרש. במצב כזה הוא יכול לקחת הלוואה, כלומר להכנס לחוב, לרכוש את הבית באופן מיידי ולהשיב את הכסף במרוצת השנים.
בהמשך הסקירה נביא כמה הסברים על סוגי חובות שונים ועל מגוון דרכים אפשריות להתמודד עם פרעון מלא למרות קשיים אוביקטיביים שאותם כולנו מכירים.
למעשה, שיחה אישית עם עורך דין המתמחה בתחום, תוכל לסייע לכל אדם החייב כספים למצוא את דרך המלך ולהגיע לפרעון מלא באמצעות הסדר, הליכים משפטיים או פריסת החוב לתשלומים.
העובדות מלמדות כי חייבי כספים שנעזרים בשירותיו של עורך דין מיומן, מסלקים את חובותיהם ונמנעים מהליכי הוצאה לפועל ומהוצאות עבור תשלומי ריבית שנגררים ומצטברים לאורך שנים.
חובות כספיים יכולים להיווצר בכמה וכמה דרכים שונות ומשונות כמו שרבים מאיתנו יודעים וחווים במרוצת השנים.
חשוב לעשות הבחנה בין חובות פרטיים החלים על אנשים פרטיים ובין חובות של חברות בע"מ או חברות ציבוריות, שאז אלה חלים על גוף משפטי-כלכלי ולא על הפרט. מלבד זאת, חשוב לנסות ולהבחין בין הסיבות השונות שמביאות אנשים וחברות להקלע לחובות כספיים.
בין המקרים הנפוצים והמוכרים הם כאשר אדם פרטי או חברה לווים סכום כספי משתנה, בתנאים הקבועים על פי רוב במסגרת חוזה כתוב, או במילים אחרות הלוואה. הגוף שמלווה את הכספים הוא בדרך כלל בנק, חברת ביטוח או חברה פרטית שלא לומר שוק אפור. הלווה אמור להחזיר את הסכום שאותו קיבל בתשלומים ובתוספת ריבית.
אי פרעון התשלומים כפי שנקבע בחוזה ההלוואה עלול לסבך את הלווה בחובות כבדים.
>>> ליחצו והכנסו לפורום לענייני פשיטת רגל <<<
למעשה, הלוואה כמו משכנתא או הלוואות דומות יוצרות מצב שבו מקבל ההלוואה נמצא במצב קבוע של חוב כספי כלפי המלווה, לכל אורך התקופה שבה הוא אמור לשלם. זהו מצב טבעי וחוקי לחלוטין לפי תנאי החוזה, עד למקרה שבו אחד הצדדים מפר את חלקו בחוזה. ואיך זה קורה?
בעקבות היקלעות למצב כלכלי קשה עשוי הלווה להתקשות בהחזר חובותיו על פי החוזה, שאז צוברים אלה ריבית פיגורים (שהנה ריבית גבוהה משמעותית מהריבית אותה משלמים בשגרה) והחוב מצטבר וטופח בקצב מסחרר. בשלב כלשהו, לאחר התרעות ואזהרות, עשוי המלווה (הבנק) לפנות באמצעות עורכי דין ללשכת ההוצאה לפועל ו/או לבית המשפט במטרה לממש את זכויותיו לפי חוזה ההלוואה.
כאשר הלווה מתקשה לעמוד בהתחייבויותיו ואינו משלם את חובותיו, הרי שאז אלה מתחילים להוות בעיה והחובות הופכים להיות לנטל הדורש התייחסות רצינית ומעמיקה. חשוב וצריך לזכור כי אין להתעלם מכל סוג של חוב, שכן הנושים לא שוכחים ואינם מוותרים על הזכויות החוקיות שלהם ובצדק רב.
אדם או חברה שמחליטים ללוות כספים צריכים לעמוד בהתחייבות ולהחזיר את אשר לקחו.
שימו לב כי גם רשויות מקומיות ומדינות יכולות להקלע לחובות כספיים כבדים, כפי שאנו למדים בשנים האחרונות ממקרים רבים ומפורסמים. לדוגמא: יוון הנמצאת על סף פשיטת רגל, ספרד שגוררת חובות מסחררים בסכומי כסף עצומים, רשויות מקומיות בישראל שנאלצו לגייס כספים לצורך כיסוי גרעונות שנצברו לאורך שנים ועוד!
עוד פגשנו בשנים האחרונות לא מעט בנקים שהגיעו לכדי פשיטת רגל (בעיקר בארצות הברית) ועל כך נרחיב ונפרט במאמרים נוספים שיתפרסמו באתר.
אנשים פרטיים, חברות, תאגידים, בנקים ומדינות שנקלעים לקשיים כלכליים מסיבות כאלה ואחרות צריכים להתמודד עם המציאות ולא להעלים עין או לדחות את הפתרון.
העובדות מלמדות כי ככל שעובר יותר זמן, הסכומים שאותם אנו צריכים להחזיר גדלים והולכים וככל שנקדים להתמודד מול הבעיה, כך יטב מצבינו. מנגנון ההדחקה האנושי מביא אותנו לנקודות קיצון, ומתוך ניסיון רב שנים אנו ממליצים בחום: על תתעלמו מהחובות שלכם. הם לא יעלמו אם לא תשלמו.
אנשים שבוחרים להתעלם ולנסות להעלם נרדפים על ידי נושים ומאבדים את החופש להיות רגוע ושקט. מעטים הנושים שמרימים ידיים ומוחלים על החוב ולכן ממש לא מומלץ להכנס למערבולת של אי תשלום והתחמקות מנושים. ישנם הרבה פתרונות לכל מצב, קשה כפי שיהיה, ואנו עומדים לרשותכם ומציעים יעוץ משפטי אישי ללא כל התחייבות!
ישנם מספר דרכים בהן ניתן להתמודד עם חובות. במקרים רבים משתלם לקחת הלוואה חדשה לצורך כיסוי החובות הישנים שכן הריבית על ההלוואה נמוכה לעומת ריבית הפיגורים על החוב שנגרר.
מעבר לכך, ניתן להגיע להסדר עם נושים ועדיף לעשות את זה באמצעותו של עורך דין מיומן המתמחה בניהול משא ומתן עם נושים. תופתעו לשמוע, אך מרבית הנושים יסכימו לוותר על תשלומי ריבית ולעיתים אף למחוק (כן - למחוק) חלק מהחוב הכספי והכל במטרה להגיע להסר ראוי שימנע הליכים משפטיים ארוכים ויקרים.
בלית ברירה ולאחר מיצוי כלל האפשרויות, ניתן בהחלט לשקול פתיחה בהליכי פשיטת רגל כאשר המדובר על חובות פרטיים ובמקרים של חברות יש לשקול פניה להליכי פירוק וכינוס נכסים. זיכרו כי גם במקרים אלה, ניתן וצריך להתנהל בחוכמה ובאופן מתוכנן - תמיד בליווי משפטי.
למרות שהמצב הכלכלי קשה ולעיתים אנו מגיעים לסף יאוש לאור החובות הכספיים שנצברים וריבוי הנושים שאינם מרפים, לכל בעיה יש פתרון וברוב המקרים גם יותר מפתרון אחד. אל תהססו ופנו אל המומחים שלנו, שיבחנו את המצב שאליו נקלעתם בעיניים משפטיות מנוסות. אנחנו מבטיחים לסייע לכם להפטר מהחובות ומכאבי הראש.
ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי אישי מעורך דין