אנשים פרטיים או בעלי עסקים פעמים רבות מוצאים עצמם שקועים עד צוואר בחובות כספיים שאינם יכולים לכסות ונאלצים להתמודד עם הליכי הוצאה לפועל שנפתחו כנגדם. לחייבים אין אפשרות להחזיר את החובות שהולכים ונערמים ולכן הדרך היחידה "להיפטר" מכל אותם חובות ולפתוח דף חדש היא באמצעות הליך משפטי הידוע בשם פשיטת רגל.
תחילתו של הליך זה יכולה להגיע ביוזמת החייב עצמו ו/או מי מנושיו ובכל מקרה, יש לפנות לבית המשפט לצורך פתיחת תיק פשיטת פש"ר, לפי התנאים וההגבלות הקבועים בחוק ועל כך נרחיב בסקירה המשפטית שלפניך.
הפניה לבית המשפט לצורך פתיחת תיק פשיטת רגל לאדם החייב כספים רבים יכולה להתבצע ביוזמתו של נושה יחיד או כמה נושים שחברו יחדיו.
על פי רוב נושים מגישים בקשות לפתיחת תיק פש"ר באחד או יותר מהמקרים הבאים:
כאשר נושה מבקש לפתוח תיק פשיטת רגל לחייב הוא יכול לעשות זאת רק במידה וסכום החוב עולה על סכום מסוים (82,441 ש"ח נכון למועד עדכון סקירה זאת) אשר נקבע ומשתנה על פי חוק בתחילת כל שנה וכי אותו סכום הוא בעל מועד פירעון שנקבע מראש.
>>> הפורום המשפטי לענייני פשיטת רגל <<<
החוב צריך להיות במסגרת תיק הוצאה לפועל שכבר נפתח על שם החייב ו/או פסק דין חלוט של בית המשפט לעניין גובה החוב. על הפרוצדרה אותה צריך לעבור הנושה על מנת לפתוח בהליך נרחיב בסקירה נוספת.
על מנת שאדם בעל חובות כספיים כבדים יוכל להגיש בקשה לצורך פתיחת תיק פשיטת רגל, סכום החובות שלו חייב לעמוד על למעלה מסך של 16,490 ש"ח כקבוע בחוק וגילו של אותו אדם חייב להיות 18 שנים לכל הפחות.
החייב נדרש להגיש דוחות ומסמכים המעידים על ההוצאות וההכנסות שלו וכמו כן על ההוצאות וההכנסות של בני הזוג והילדים המתגוררים תחת אותה קורת גג. אנו מדגישים שוב ושוב בפני חייבים את הצורך בפניה לקבלת יעוץ משפטי אישי אצל עורך דין פשיטת רגל מיומן, לפני קבלת החלטות בנושא פתיחת הליכים ולפני הפניה לבית המשפט.
החייב נדרש לחתום על כתב ויתור סודיות אשר מאפשר לכונס נכסים לבדוק ולאמת את הדוחות שהוגשו. החייב נדרש לתת פירוט ודיווח מדויק בנוגע לסיבות ולגורמים שהביאו אותו למצבו הנוכחי ולחתום על מסמך המעיד כי הוא מודע למגבלות שיחולו עליו בתור פושט רגל. כל אדם המעונין לבצע פתיחת תיק פשיטת רגל חייב לשלם אגרה בסכום של 2530 ש"ח שיועברו אל כונס הנכסים (סכום זה משתנה לעיתים קרובות יחסית).
על הפרוצדורה הכרוכה במילוי הטפסים על ידי החייב נאריך ונפרט בסקירה נוספת.
לאחר שהחייב מגיש בקשה לצורך פתיחת תיק פשיטת רגל, עליו לשלם סכום קבוע כל חודש הנקבע בהתאם ליכולותיו הכלכליות. במקביל, מוגשת בקשה של צו עיכוב הליכים אל בית המשפט המחוזי על מנת שלא להחמיר את המצב הקיים שלרוב מאושרת - כל עוד החייב עומד בתשלומים החודשיים שנקבעו לו.
במהלך הזמן שבין הגשת הבקשה לבין הדיון בבית המשפט, מתקיימת אסיפת נושים שמטרתה היא לאפשר לחייב להגיע להסדר עם כל אחד מנושיו. לאחר מכן, החייב יגיע אל כונס הכנסים על מנת להשלים את המסמכים הדרושים לתיק פשיטת הרגל ועל מנת לתאם בין מה שהחייב הצהיר לבין הנתונים שהבדיקות והמחקרים שביצע כונס הנכסים העלו.
בית המשפט יכול להחליט על פתיחתו של התיק והכרזה על החייב כפושט רגל או לחילופין, על דחיית הבקשה במידה ובית המשפט מאמין כי יש ביכולתו הכלכלית של החייב לפרוע את חובותיו הכספיים.
אפשרות שלישית העומדת לפתחו של בית המשפט הנה דחיית ההחלטה על מנת לתת לחייב הזדמנות נוספת להגיע לכדי הסדר נושים, והכל תלוי כמובן בנסיבות שיוצגו ויוכחו לבית המשפט על ידי עורכי הדין של החייב.
ליחצו כאן לקבלת יעוץ וליווי אישי בענייני פשיטת רגל