שלום,
יש לי שאלה הנוגעת לדיני הוצל"פ ככל הנראה -
נמסרה הודעה על צו של הוצל"פ כפ"ס למושב בו גרים ההורים של אשתי.
אנחנו לא גרים שם.
לפי הצו, אנחנו חייבים לשלם סכום מסויים - שנתבע מאשתי, בגין חוב נטען לחברת ליסינג. בתוספת שכ"ט עו"ד ואגרת הוצל"פ.
רציתי לדעת למה לא נמסר לנו על פתיחת התיק כלל, ואשתי היא נתבע מס' 1 שם, לא נמסר לנו על קיום דיונים, ובכלל בכפ"ס, לא ניתנה לנו רשות להתגונן או שום דבר בכיוון.
מה שנשלח אלינו זה צו של הוצל"פ עם מספר תיק, בו אין שום מידע מעבר לחוב. בצירוף של מסמכים שעל פיהם לפי מה שאני מבין נפתח התיק.
אשתי ערכה עסקת ליסינג בת 18 חודשים עבור רכב, לפני כשנה ניגשה לחברת הליסינג על מנת לסגור את החוב, שילמה את כל היתרות שהיו לשלם, לפי מה שנמסר לה במקום. כמה חודשים טובים לאחר מכן התקשרו אליה וטענו כי קיים חוב נוסף - זאת לאחר שקיבלה לידיה מסמך לפיו אין לה כל חוב כלפי אותה חברת ליסינג. במעמד אותו טלפון נמסר כי מדובר בטעות. כמה זמן לאחר מכן נשלח אלינו מסמך לכאורה המתעד את החוב - אולם מדובר בתאריך חיוב מאוחר ממועד מסירת הרכב חזרה לחברה. הדבר תמוה בעיני. במעמד אותה שיחה נמסר לאשתי שבמידה ולא תשלם תיתבע, אז אשתי מסרה להם "תתבעו אותי".
מה שלא ברור אף הוא, תאריך החוב, ובגין מה, המסמך עליו נראה החוב קטוע ומתאריך שלא תואם את יתר המסמכים שנשלחו.
הייתי שמח לדעת את זכויותיי בנוגע להוצל"פ, כמו גם האופיציות שלי - נאמר לשלם את החוב, אך לא את שכ"ט העו"ד והאגרה - הם לא פנו אלינו בצורה מסודרת בכלל ולא הוכיחו דבר.