כונס הנכסים הרשמי יוזם רפורמה לקיצור משמעותי בטיפול בהליך פשיטת רגל. כיום, התהליך נמשך שנים רבות מבלי שהחייב והנושה ידעו מתי יסתיים ומה תהיה תוצאתו הסופית.
תכלית הרפורמה לייעל את ההליך המסורבל והממושך, לייצר מידה של וודאות אצל הנושים לגבי גובה החובות שיצליחו לגבות, לאפשר לבעל החוב לדעת מתי ישתחרר מחובותיו וכמובן, לבתי המשפט ולמנהלים המיוחדים שידרשו לתכנן את הטיפול באופן ממוקד ויעיל .
ההוצאה לפועל מדווחת כיום על 2,000 תיקים לפחות שאורכם הממוצע הוא כעשר שנים, בנוסף חלה בשנים האחרונות עליה מאסיבית במספר פשיטות הרגל וכינוס הנכסים. מטרתו המוצהרת של הכנ"ר היא חיסול התיקים המתארכים. הרפורמה החדשה איננה מצריכה חקיקה ונכתבה בשיתוף עם בתי המשפט ואף קבלה את ברכתו של נשיא בית המשפט העליון.
בהסברים שנתנו לתקשורת פירט הכנ"ר שני שלבים ברפורמה, שתצא לדרך כבר בתחילת השנה המנהלית הבאה, בשלב הראשון – שנה וחצי לאחר הגשת צו כינוס הנכסים – החייב ישלם את התשלומים החודשיים שנקבעו על ידי בית המשפט, כפי שקורה היום. במשך תקופה זאת המנהל יבצע חקירת יכולת מקיפה של החייב על מנת להגיש תכנית פירעון, שתכלול לוח זמנים מוגדר שהחייב יכול לעמוד בו. הדו"ח יוגש לבית המשפט בתום 18 חודשי השלב הראשון.
בשלב השני של הרפורמה יקבל החייב הפטר מלא בתום התקופה שהגדיר המנהל המיוחד. זאת כמובן בתנאי שעמד בתשלומים שהוסכמו.
התיקונים החדשים מצטרפים לרוח הרפורמות הקודמות שדוחף הכנ"ר ומתבססים על שיתוף פעולה מרצון של החייב. חייבים שיעלימו נכסים וישתמטו, יחזרו למסלול התשלומים הרגיל ויאבדו את התמריץ הגדול בדמות ההפטר המיוחל.
שינוי נוסף שיחול החל מהשנה הבאה הוא מתן אפשרות לחייבים שהעלימו נכסים, לגלות את קיומם לצורך קבלת הפטר מבית המשפט. לדברי הכנ"ר חייבים שהסתירו נכס ויודעים שלא יקבלו הפטר, מאבדים את המוטיבציה לסיים את תשלומי החוב ולחזור למעגל העבודה היצרני.