body{-webkit-animation:-amp-start 8s steps(1,end) 0s 1 normal both;-moz-animation:-amp-start 8s steps(1,end) 0s 1 normal both;-ms-animation:-amp-start 8s steps(1,end) 0s 1 normal both;animation:-amp-start 8s steps(1,end) 0s 1 normal both}@-webkit-keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}@-moz-keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}@-ms-keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}@-o-keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}@keyframes -amp-start{from{visibility:hidden}to{visibility:visible}}

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001ייעוץ ראשוני חינם ללא התחייבות

פורום פשיטת רגל

הוספת תגובה ל - תשלום של עירייה לפי החוק
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
03/09/2017 13:39
נופר 03/09/2017 13:39
סוגיה עומדת בפניי.
אני עוסק פטור, סגרתי עם עירייה מסויימת חוזה עבודה עבור 6 סדנאות במרכזי נוער שונים.

1. לא היה כתוב בחוזה תנאי ביטול.
אחד ממרכזי הנוער ביטל לי סדנה שעה לפני קיום הסדנה עצמה.
לאחר מקרה זה, יצרתי קשר עם אשת הקשר שלי בעירייה וכתבתי לה בוואצאפ את המקרה, ושאני מבקשת לחדד את הנהלים לגבי ביטול או דחיית מפגש-
ביטול או דחייה יעשו עד שבוע מראש תאריך הסדנה, אחרת זה ייחשב שהסדנה נעשתה.

אשת הקשר אישרה את העניין בהודעה חוזרת.

לאחר מכן 2 סדנאות נוספות התבטלו, אחת בטווח של יום לפני הסדנה, השנייה בטווח של יומיים לפני.

כאשר פניתי לאשת הקשר והודעתי לה שאני שולחת לה דרישת תשלום נוספת עבור הסדנאות שלא התקיימו כי הם לא עמדו בתנאי הביטול, היא התחמקה וענתה שהעירייה לא תשלם עבור סדנאות שלא בוצעו, ושאין להם דרך לדעת כמה בני נוער מגיעים לסדנה ועל כן אין להם אפשרות להתחייב. (ועוד שלל תירוצים והסברים שמעולם לא ציינה בפניי לפני)

האם אני יכולה לדרוש את התשלום עבור הסדנאות? במידה ולא יאשרו, האם יש לי עילה לתביעה?

2. תנאי התשלום הכתובים בחוזה הם: "תשלום תוך 30 יום"
בדיוק כך. שאלתי את אשת הקשר שלי כיצד תרצה שאעביר לה דרישת תשלום, היא לא ענתה. שאלתי אותה אם במייל זה בסדר מבחינתה, אמרה שכן.
שלחתי לה דרישת תשלום במייל. לפני כחודש, עבור 2 סדנאות שהתקיימו. לאחר שבועיים ביקשה שאשלח דרישת תשלום מחודשת עבור 3 סדנאות (במהלך השבועיים התקיימה עוד סדנה), ואכן שלחתי.
לאחר עוד שבוע בערך, שלחה לי שהיא צריכה לקבל את ד. התשלום כקובץ ולא במייל. שלחתי לה.
כיום, לאחר עוד שבוע, היא שלחה לי שדרישת התשלום לא התקבלה כיוון שלא צוין סכום סופי.

מסתבר ש"תשלום תוך 30 יום" מתייחס מבחינתם ל30 יום מרגע העברת החשבונית/דרישת התשלום ולכן התשלום בגין השירותים שבוצעו מתעכבים בפרק זמן לא סביר בגלל "סחבת" במיילים בעיקר בגלל חוסר תיאום ציפיות מצד אשת הקשר והעירייה (כאמור אני שאלתי כיצד להעביר לה את דרישת התשלום).

אז- האם בעקבות אופן הכתיבה הלא ברור בחוזה העבודה, אני יכולה לדרוש את התשלום 30 יום מרגע ביצוע הסדנה?
במידה ולא, האם זה סביר שהתשלום נדחה כך בעקבות התנהלות לא תקינה מצידם? האם יש מה לעשות עם זה?

יש לציין שלאורך כל ההתקשרות בינינו, ההתנהלות מצידם היתה לקויה, חוסר תיאום ציפיות, חוסר אחריות, (אם לא הייתי מוודאת יום לפני הסדנאות את קיומן, ייתכן ולא היו מודיעים לי שהן בטלות), סדנה שהתחילה באיחור של קרוב לשעתיים, וכד'.