יש לי חובות לבנק בסכום של כ 140,000 ש"ח -
מזה כ 7 שנים אני משלם ריביות גבוהות עבור ההלוואות, החזר חודשי גבוה ולא איפשר לי להתנהלות כלכלית סדירה.. פניתי לבנק מספר פעמים וביקשתי להוריד ריביות ולאפשר לי לפרוס מחדש את ההלוואות כדי לאפשר לי לתקן את המצב - סורבתי ע"י הבנק לבקשות אלו ונשלחתי הביתה.
לפני חודשיים פוטרתי מהעבודה ופתחתי עסק (ע.פטור) והתחלתי להרוויח הרבה פחות ממשכורת שהייתה לי, המינוס המאושר נחת ממסגרת של 17,000 ל 1,000 ויצא כך שנשארתי ללא אמצעים, עם תשלומים שחוזרים לחברות אשראי, וחריגה במסגרת. אני גם לא יכול לקדם את העסק ולגייס לקוחות ללא אמצעים ואשראי.
פניתי לעו"ד - הוא הרשים אותי, הבטיח לי הרבה ו"עשה מעט" (לא עשה כלום! אפילו שיקר לי ששלח מכתב לבנק ולא עשה זאת. בדקתי.) וגם גרם לי להזמין כרטיסי אשראי נוספים ולהתנהל איתם ועכשיו אני בבעיה גם איתם. ועוד כמה דברים מיותרים שרק סיבכו אותי יותר.
פניתי שוב לבנק ואמרתי להם שפניתי לעו"ד כי איני מצליח להתנהל מולם - הבנק הציע לי הלוואת הסדר. התנאים בהלוואת ההסדר אינם אטרקטיביים (אני יודע שאני לא בעמדת כוח) ויש לי תחושה שיכלו להציע לי משהו "שווה יותר" ולתת לי "הזדמנות שניה" מתחשבת יותר.
*אין לי נכסים בבעלותי
*אין לי רכב בבעלותי
*אין ערבים להלוואות
*אין לי שותפים בחשבון (לא נשוי וללא ילדים)
ממש רוצה להתחיל דף חדש בחיים ללא כאבי ראש ולמזער נזקים!
אבל בא לי להיות הפעם אגואיסט ולחשוב אך ורק על האינטרסים האישיים שלי!
למען הסר ספק - אני לא משתמש בסמים ולא מוכר למשטרה.
השאלה היא כזאת: מה לבחור?
א. לסנן את הבנק עד שהם יפתחו בהליכי גביה בהוצל"פ וללכת בדרך פשיטת רגל?
ב. לקבל את ההסדר שהוצע לי ולהשתעבד לבנק לעוד 10 שנים.